header
Blog VerftechniekenPinterest Abbondanza PaintTwitter Abbondanza PaintFacebookpagina Verftechnieken

Over mij

Ik ben Mirjam Steenbeeke, decoratieschilder, auteur, blogger, en eigenaar van de webwinkel verftechnieken.nl Deze activiteiten vormen samen het bedrijf, dat ik samen run met Febe, mijn partner in crime en echtgenoot.

Hoe raak je verzeild in de verf?

Ik was zo’n kind dat altijd aan het tekenen was en dol op verf, kleurkrijt en stiften. Ik schreef verhalen op een oude typemachine en maakte daar zelf de illustraties bij. Het was mijn droom om mijn eigen boeken te maken. Als tiener schilderde ik zelf mijn slaapkamer en had daarbij uitgesproken ideeën over de exacte kleur blauw die ik wilde gebruiken. Toen ik een jaar of 16 was mocht ik voor mijn moeder een antieke kast logen. Een ‘echte’ grote klus en ik vond dat toen al geweldig. Daarna waren oude meubeltjes niet meer veilig voor mij. Tijdens mijn studietijd zeulde ik eens een hele dag een op de stoep gevonden stoel met me mee en nam deze ‘s avonds in de trein mee naar huis. Dit tot hilariteit van mijn vrienden, die daar niets van begrepen. En toen ik het huis uit ging was mijn kamer ingericht met zelf opgeknapte tweedehands meubeltjes. Je kunt dus denk ik wel zeggen dat het er altijd al in zat.

Decoratieve verftechnieken

Begin jaren ’90 raakte ik geïnteresseerd in decoratieve verftechnieken en speciale verfeffecten, zoals hout- en marmer imitaties, sjabloneren, colourwash e.d. en ben me er vanaf toen serieus in gaan verdiepen. Ik volgde cursussen in binnen- en buitenland en kreeg les van een schilder die alle oude schildertechnieken nog beheerste. Het meeste heb ik echter geleerd door jarenlang gewoon heel veel te schilderen, en al doende ervaring op te doen en te experimenteren.

Workshops

Later begon ik zelf workshops te geven. Een erg leerzame periode, want als je les geeft leer je ook van je cursisten. Dingen die ik vanzelfsprekend vond bleken dat lang niet altijd te zijn. Ik zag waar de knelpunten zaten, wat ze moeilijk vonden en wat ze leuk vonden. En zo leerde ik hoe belangrijk het is om alles stap voor stap uit te leggen. Na jarenlang workshops te hebben gegeven, heb ik de populairste decoratieve technieken verzameld in mijn boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten.

Webshop en website verftechnieken

Naar aanleiding van dit boek kreeg ik steeds meer vraag naar de benodigde producten die niet in de gemiddelde bouwmarkt of verfwinkel te vinden zijn. Bijvoorbeeld kalkwas, krijtverf, bladgoud, craquelé medium, glaceerverf, etc. De website bestond al voor de verkoop van het boek, dus het was een kleine stap om daar ook verfproducten in op te nemen. Geleidelijk aan is dat assortiment uitgebreid en in 2008 is daar onze eigen Abbondanza verfcollectie bij gekomen. Inmiddels is de website verftechnieken.nl volwassen geworden en werken we er dagelijks met ons 'team verftechnieken' met veel plezier aan om de producten, informatie en service op topniveau te houden.

Contact opnemen? Dat kan via de website www.verftechnieken.nl

mirjam steenbeeke