header
Blog VerftechniekenPinterest Abbondanza PaintTwitter Abbondanza PaintFacebookpagina Verftechnieken

Abbondanza Milk Paint

Abbondanza Milk Paint is een authentieke milieuvriendelijke verf op basis van melkeiwit, kalk, klei en natuurlijke pigmenten. Abbondanza Milk Paint bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is 100% biologisch afbreekbaar, geurarm, veilig en bevat geen oplosmiddelen, conserveermiddelen of andere hulpstoffen. Dit resulteert in een VOC gehalte van 0! Milk Paint is dan ook kindvriendelijk, niet schadelijk voor zwangere vrouwen en is in de meeste gevallen zelfs geschikt voor mensen die allergisch reageren op verf.

Toepassingen

Milk Paint is ideaal om een doorleefde ‘oude look’ te creëren op meubels, vloeren, muren, kasten, houtwerk, woonaccessoires, speelgoed, etc. De verf hecht zeer goed op poreuze oppervlakken zoals onbehandeld of geschuurd hout, steen, beton, etc. Gemengd met Abbondanza ‘Extra Bond’, kun je Milk Paint ook aanbrengen op niet poreuze, gladde oppervlakken, zoals oude verf- of laklagen, aardewerk, tegels, glas of email.

Brocant effect & Chippy look

Milk Paint leent zich heel goed voor alle decoratieve verftechnieken die ook voor krijtverf worden gebruikt. Zo kun je een laag Milk Paint doorschuren, craqueleren, of patineren met antiekwas, kalkwas of andere kleurwassen. Door op gladde (geverfde of gelakte) oppervlakken bewust géén Extra Bond toe te voegen aan je verfmengsel, kun je een willekeurig bladderend effect - oftewel een ‘chippy look’- creëren. Dit effect is bijna niet na te bootsen met welke techniek dan ook en ziet er dan ook geweldig natuurgetrouw uit.

Hoe werkt Milk Paint?

Abbondanza Milk Paint wordt geleverd in poedervorm. Dit poeder bevat alles wat je nodig hebt. Het enige wat je hoeft te doen is 1 deel poeder te mengen met ongeveer 1 deel water. Simpeler kan bijna niet. Echt: als je chocolademelk kunt maken, kun je ook Milk Paint maken!

Milk Paint aanbrengen

Je kunt Milk Paint aanbrengen met een kwast, roller of zelfs verfspuit. Milk Paint droogt snel en is na ongeveer 20 tot 30 minuten stofdroog. Na ca. 2 uur kun je, indien nodig, een tweede laag aanbrengen.

Milk Paint afwerken

Milk Paint heeft een prachtig kalkmatte uitstraling. Het is mogelijk om Milk Paint onbehandeld laten. Op oppervlakken die niet zo kwetsbaar zijn is dat geen probleem. Milk Paint is echter gevoelig voor bijvoorbeeld watervlekken. Het is, net als krijtverf, poreus. Daarom is het in sommige  gevallen verstandig om de verf te sealen en af te werken. Je kunt Milk Paint afwerken met vernis, boenwas of Tung olie.

Kijk op onze speciale Milk Paint pagina voor alle informatie over mengen, aanbrengen, afwerken en een uitgebreide werkbeschrijving.

 

milk paint