header
Blog VerftechniekenPinterest Abbondanza PaintTwitter Abbondanza PaintFacebookpagina Verftechnieken

Abbondanza krijtverf

De mooie matte en fluweelachtige uitstraling van krijtverf is uniek en geeft sfeer aan je muren en meubelen. Krijtverf bevat meer krijt en pigmenten dan gewone verfsoorten, met als resultaat een prachtig mat effect, diepe kleuren en een prima dekkend vermogen.

Abbondanza krijtverf is ambachtelijk geproduceerd, milieuvriendelijk, reukarm, met hoogwaardige pigmenten, uitstekende dekking, heerlijk soepel (dus gemakkelijk te verwerken) én zeer vriendelijk geprijsd.
‘Abbondanza’ is Italiaans voor ‘overvloed’. Heel toepasselijk, want deze fluweelzachte krijtverf is er in maar liefst 170 kleuren, waarbij er uit het volledige kleurenspectrum is gekozen. Dat betekent dat er voor ieder interieur, iedere stijl en smaak een overvloed aan mogelijkheden is.

Krijtverf aanbrengen

Voor een mooi authentiek effect kun je krijtverf het best aanbrengen met een kwast. Kies dan voor een kwast die geschikt is voor watergedragen verf. Met een roller werken kan natuurlijk ook, maar kies dan de juiste roller. Alles over het aanbrengen van krijtverf en superveel tips vind je op de pagina werken met krijtverf op verftechnieken.nl.

Toepassing van krijtverf

Abbondanza krijtverf is ademend en vochtregulerend. Dat is goed voor het klimaat in huis. En deze eigenschappen maken Abbondanza krijtverf ook bij uitstek geschikt voor decoratieve verftechnieken en antiekeffecten, zoals het doorschuren van verflagen, verouderen of patineren met antiekwas, kleureffecten met colourwax of bleken (whitewashen) met kalkwas. Voor een whitewash-effect of een sutbiele kleurwassing kan de krijtverf heel eenvoudig verdund worden met water. Abbondanza krijtverf kan aangebracht worden op vrijwel alle ondergronden, zoals onbewerkt of geverfd hout, steen, terracotta, (behang)papier, muren etc.

Onderhoud van krijtverf

Abbondanza krijtverf hoeft niet te worden nabehandeld en is goed reinigbaar. Voor een subtiel glanzend en authentiek effect kan de krijtverf naar wens worden afgewerkt met boenwas. Ook is het mogelijk om Abbondanza krijtverf af te werken met een vernis op waterbasis. Dit is handig voor een toepassing op oppervlakten zoals spatwandjes, tafelbladen e.d. Voor het behoud van de matte look kies je voor Abbondanza extra matte vernis.

170 prachtige kleuren

Met een kleurenpalet van 170 kleuren biedt Abbondanza voor elk wat wils. De Abbondanza kleuren zijn geïnspireerd op de dingen die het leven mooi maken; het verschoten blauw van Frans brocante, fris Scandinavisch wit en vergrijsd groen, het stoere grijs van beton, de naturellen van katoen, linnen en oud steigerhout of het warme zwart van leisteen. Maar Abbondanza collectie bevat ook sprankelende kleuren zoals het heldere blauw van de raamluiken op Kreta of fris citroengeel uit het Caribisch gebied. Via de site verftechnieken.nl kun je Abbondanza krijtverf snel en gemakkelijk bestellen.

abbondanza krijtverf