header
Blog VerftechniekenPinterest Abbondanza PaintTwitter Abbondanza PaintFacebookpagina Verftechnieken

Doorschuren van verflagen

Het aanbrengen van verschillende kleuren krijtverf en het doorschuren van de verf is een van de meest populaire technieken om meubels en accessoires een oude look te geven. De techniek is gemakkelijk toe te passen en geeft een fantastisch resultaat. Het kan op een subtiele manier worden toegepast, maar ook wat ruiger, al naar gelang je smaak. Je houdt hierbij ook rekening met de grootte van het te bewerken object. Een klein spanen doosje bijvoorbeeld zul je een wat subtielere afwerking geven dan een grote mangelbak. 

Kleurcombinaties

Je kunt bij deze techniek uitgaan van de voor de hand liggende combinatie witte verf op een donkere (houtkleurige) ondergrond. Deze kleurcombinatie is heel mooi in een landelijke interieur in brocante- of Scandinavische stijl. Maar er zijn ook nog allerlei andere kleurcombinaties mogelijk. Je kunt werken met twee, drie of nog meer kleurlagen over elkaar heen, zodat je het effect krijgt van een meubelstuk dat al verschillende verflagen heeft gehad. In mijn boek bespreek ik verschillende mooie combinaties.

Niet alle verf leent zich voor de doorschuurtechniek. Hiervoor kun je het best werken met Krijtverf. Krijtverf kun je goed doorschuren, droogt snel en is gemakkelijk aan te brengen. Voor meer informatie en uitleg over het doorschuren van verflagen kun je terecht op de themapagina op de website verftechnieken.nl. Daar kun je ook terecht voor de Abbondanza verfcollectie. Abbondanza Krijtverf is in 170 prachtige kleuren verkrijgbaar en kun je snel, voordelig en gemakkelijk bestellen. Als je voor 17.00 uur bestelt op www.verftechnieken.l heb je het de volgende dag in huis!

 

doorschuren