header
Blog VerftechniekenPinterest Abbondanza PaintTwitter Abbondanza PaintFacebookpagina Verftechnieken

Antiekwas en kleurwas

Met antiekwas kun je je meubels een prachtig doorleefd uiterlijk geven. Waarschijnlijk ken je de ouderwetse boenwas en gekleurde antiekwas wel waarmee houten meubelen worden onderhouden. Met antiekwas kun je onbewerkt hout (maar ook metaal of steen) een mooi patina geven en het beschermen tegen vlekken.

Maar dat is niet alles. Je kunt antiekwas ook gebruiken om een laag Krijtverf of Milk Paint af te werken en/of te patineren en te verouderen. Met antiekwas kun je heel eenvoudig een laag Pure White krijtverf een antieke look geven. Maar ook andere kleuren kun je er heel mooi mee verouderen. Helderblauw verander je met antiekwas in een wip in doorleefd antiekblauw, naturellen en grijstinten krijgen een mooi oud effect en felle kleuren kun je ermee afzwakken. Bovendien worden kwasttrepen, krasjes, beschadigingen en houtsnijwerk of reliëf geaccentueerd door de donkere was. Dit geeft een prachtige doorleefde uitstraling.

Gekleurde was

Behalve de kleurloze en traditionele bruine was zijn er ook kleurwassen verkrijgbaar. Abbondanza was is er bijvoorbeeld ook in het Grijs, Taupe en Zwart. Ideaal voor een stoer effect of een mooie greywash.

Tips, trucs & technieken

Wil je wat meer weten over de technieken die je kunt toepassen met antiekwas, kalkwas of kleurwas? In het boek Decoratieve Verftechnieken Antiekeffecten kun je er alles over lezen. Ook op de website verftechnieken.nl vind je meer informatie over boenwas, grijze was, kalkwas, etc. Daar zijn ook alle kleurwassen (en het boek) te bestellen.

 

 

antiekwas