header
Blog VerftechniekenPinterest Abbondanza PaintTwitter Abbondanza PaintFacebookpagina Verftechnieken

Antiekeffecten

De schoonheid van oude spullen

Antieke en oude of verweerde spullen hebben een speciale charme. Felle kleuren krijgen door de jaren heen een mooi subtiel patina en wat ooit spierwit was wordt na verloop van tijd roomwit of crèmekleurig. In naden en kieren van ornamenten en sierlijsten heeft zich vuil en stof opgehoopt, dat prachtig contrasteert met de lichter gekleurde vlakke delen.

Afgebladderde verflagen, beschadigingen, verschoten kleuren... voor veel liefhebbers van antiek en brocante draagt dit allemaal alleen maar bij aan de schoonheid van een meubel. Het meubelstuk krijgt een verhaal en komt tot leven. Alle opgebouwde lagen verf of lak en was geven het meubelstuk een bijzondere uitstraling en levendigheid.

Brocante verftechnieken

Met een likje verf kan een oud meubel al een leuke brocante ‘look’ krijgen. Maar het is nog mooier als je ook die speciale uitstraling van een oude en verweerde verflaag zou kunnen nabootsen. Gelukkig is dat met wat slimme trucjes heel goed te doen en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of moeilijk te zijn.

Boek Decoratieve Verftechnieken

In het boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten laat ik je zien dat je met verf, kwast, was, kaarsvet, schuurpapier en allerlei zaken die in de meeste huishoudens wel te vinden zijn, je spullen heel gemakkelijk een oude ‘look’ kunt geven.

 

antiek effecten